La Tours nya eleganta och moderna bar

Sedan Pontus, tillsammans med Mario E. Moroni, öppnade La Tour för ett år sedan har La Tour hyllats för sina oförglömliga gastronomiska upplevelser, i en elegant avslappnad internationell miljö med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.

Till Le Bar välkomnar vi er spontana besök i mån av plats, vill man vara på den säkra sidan kan man även boka här. För våra gäster som ska besöka La Tour för middag och önskar starta sin upplevelse i Le Bar vid bokad ankomsttid, vänligen meddela oss så reserverar vi ett bord till er.

Barmenyn är klassiskt modern och elegant med de bästa och finaste råvarorna. Här finns små rätter, aptitretare från främst det europeiska och franska köket– pocherat Guillardeau-ostron med Oscietrakaviar och gurka, consommé av fransk vildfångad blåhummer med tryffel och brioche, tartar på svensk hängmörad biff med Oscietrakaviar, brioche med hummerstuvning, vitvinsbrässerade kronärtskockor, charkuterier och självklart ’Caviar Jan Hugo Stenbeck’ med nystekta boveteblinis, som serveras i handblåsta krackelerade ägg med Basset hound-tassar av tenn.

– På cocktailmenyn finns moderna cocktails såsom Vernal Time och Sakura Bloom liksom oslagbara klassiker by request. Dessutom matchar vi cocktails från menyn med utvalda rätter, så kallat cocktail experience, säger David Arnarsson, barchef Le Bar.

– Vår tolkning av fine dining fortsätter med Le Bar. Det är en ynnest att få erbjuda våra gäster en internationell gastronomisk resa och med Le Bar skapar vi en ny och efterlängtad plats för dryck- och vinkonnässörer, säger Mario E. Moroni, delägare och chefssommelier.

Varje vecka i Le Bar

APRÈS TRAVAIL

Trötta efter en torsdag på jobbet? Börja fira helg i Le Bar redan varje torsdag med vårat AW-erbjudande, en Umami Sandwich & pilsner Urquell för 195kr från öppning till 18:00

LE JOUR DU VIN

Varje fredag kan ni avnjuta ett glas Champagne ifrån anrika Billecart-Salmon tillsammans med våra gougerés för 295kr

FÖLJ OSS GÄRNA PÅ INSTAGRAM SÅ SES VI PÅ 23:E VÅNINGEN!

@PONTUS_FRITHIOF_LE_BAR

LE JOUR DU COCKTAIL

Varje lördag komponerar baren ihop en ny cocktailflight för 200kr. En exklusiv chans att få prova 3 variationer av en väl utvald klassiker varje lördag!

På cocktailmenyn finns moderna cocktails såsom Vernal Time och Sakura Bloom liksom oslagbara klassiker by request. Dessutom matchar vi cocktails från menyn med utvalda rätter, så kallat cocktail experience, säger David Arnarsson, barchef Le Bar.

LILLET THYMES

Thyme vodka
Lillet
Tonic
Grapefruit

Sakura Bloom

Empirical Spirits
Maraschino
Cherry blossom tea

Wild Club

Wild Strawberry
Old Tom Gin
Lemon
Sugar

BOKA BORD

BOKA BORD